Äggröra är en fantastisk måltid till bebisar, tycker jag. Ägg är otroligt näringstätt och innehåller allt vi behöver, förutom c-vitamin. Som jag skrivit i tidigare inlägg ger vi inte Moa gröt till frukost eller kvällsmat särskilt ofta, det händer ibland. Vi ger istället äggröra nästan varje morgon. Det går lika snabbt att göra, innehåller mycket mer näring, och är dessutom Moas favorit. Det går alltid hem, oavsett vilket humör hon är på. Jag är överlyckligt för det!
Som tidigare nämnts innehåller inte ägg c-vitamin, men det är lätt fixat genom att antingen servera lite röd paprika till, eller kanske någon c-vitaminrik frukt som t.ex. kiwi. Det finns säkert jättemånga varianter på äggröra, men här är receptet jag alltid använder och som alltid blir bra. Jag gör äggröran till Moa i vattenbad. Dels för att undvika stekning då hon just nu är såpass liten, men också för att jag tycker den blir mycket krämigare än i stekpanna och således mer lättäten för en liten bebis 🙂
1 bebisportion äggröra
1 ekoägg (2 om de är väldigt små)
En klick smör
1-2 msk kokosmjölk eller grädde
Paprikapulver och pizzakrydda efter smak
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en skål som tål vattenbad. Rör hela tiden tills äggröran stelnat och fått den konsistens du vill ha.
Smaklig måltid!
Senaste kommentarer